Konvoi motosikal santuni warga kota
ZAIZALNIZAM mengikuti Program Konvoi [email protected] menggunakan motosikal miliknya.

Konvoi motosikal santuni warga kota

AKTIVITI konvoi sambil beramal sudah menjadi kebiasaan buat Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Wilayah Persekutuan (YWP), Datuk Zaizalnizam Zainun untuk menyantuni warga Wilayah Persekutuan yang memerlukan.

Baru-baru ini, beliau yang menunggang motosikal berkuasa besar miliknya, bersama-sama enam motosikal penguatkuasa wanita Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
(DBKL) dan kumpulan motor GPX Malaysia telah mengagihkan bubur  asyura Perlis kepada 14 buah rumah penduduk Desa Pandan melalui program Konvoi Beramal [email protected]

“Saya sudah biasa mengikuti aktiviti permotoran seperti ini untuk melaksanakan program kebajikan.

“Bagi saya, ia adalah satu aktiviti yang baik dan boleh menjadi galakkan kepada masyarakat khususnya golongan muda untuk turut serta dalam aktiviti amal,”
katanya ketika ditemui Wilayahku selepas melaksanakan konvoi sambil beramal pada Khamis lalu.

DATIN Seri Shamsiah Md Yassin (kiri) melawat salah seorang penduduk Desa Pandan ketika Program Konvoi beramal.

Bagaimanapun, beliau turut menasihatkan semua pihak yang ingin melaksanakan program seperti ini supaya menitikberatkan aspek keselamatan setiap penunggang motor yang terlibat.

“Bila melibatkan pergerakankenderaan, aspek keselamatan peraturan jalan raya harus menjadi keutamaan.

“Secara tidak langsung, perkara ini akan mendidik semua pihak termasuk penganjur dan peserta untuk lebih berdisiplin dalam sebarang aktiviti yang diadakan,”
katanya.

Program [email protected] RumahPrihatin menyaksikan isteri kepada Menteri Wilayah Persekutuan, Datin Seri Shamsiah Md Yassin bersama 10 orang jenteranya iaitu barisan ahli Wanita UMNO Perlis menyingsing lengan memasak bubur asyura sebanyak 145 bekas.

Proses memasak yang mengambil masa selama tiga jam itu turut dibantu oleh Pengarah Eksekutif Rumah Prihatin, Datuk Mohd Irwan Rizal Ali Napiah serta kakitangan Rumah Prihatin. – WILAYAHKU – HAZIRAH HALIM

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )