Tengku Razaleigh dilihat keluar dari Istana Negara

Tengku Razaleigh dilihat keluar dari Istana Negara

ISTANA Negara, yang menjadi tumpuan media sejak pagi, terus menjadi lokasi petugas media berkampung membuat liputan perkembangan mutakhir politik negara, susulan dakwaan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mempunyai sokongan Ahli Parlimen.

Selepas Anwar, yang juga Presiden PKR menghadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah pada lewat pagi ini, petugas media menerima maklumat bahawa seorang ahli politik veteran UMNO, akan ke Istana Negara pada sebelah petang.

Wartawan tempatan dan antarabangsa, yang berada di luar kawasan Pintu Dua Istana Negara sejak 8 pagi pada awalnya diarahkan beredar meninggalkan kawasan berkenaan, namun kembali menunggu di lokasi itu.

Dilaporkan kenderaan berwarna hitam yang membawa Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah dilihat keluar dari Pintu Dua Istana Negara, pada 2.40 petang.

Kehadiran Tengku Razaleigh bagaimanapun tidak disedari pengamal media yang menunggu di Pintu Dua, dan kemungkinan besar kenderaan yang membawa Tengku Razaleigh memasuki Istana Negara melalui Pintu Tiga.

Pada Khamis, Anwar berkata Al-Sultan Abdullah telah memperkenankan untuk beliau menghadap Seri Paduka hari ini.

Pada 23 Sept lepas, Anwar dalam satu sidang media mendakwa beliau mendapat sokongan ‘kukuh dan meyakinkan’ daripada Ahli Parlimen untuk menubuhkan kerajaan baharu. – BERNAMA

CATEGORIES