Siti Nurhaliza penyanyi Malaysia paling popular di Spotify

Siti Nurhaliza penyanyi Malaysia paling popular di Spotify

BINTANG nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza, 42, terus unggul dan menjadi artis tempatan paling tinggi penstriman di Spotify untuk tahun ini.

Menerusi Instagramnya, Siti meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada pasukannya yang bertungkus lumus memastikan yang terbaik serta para peminat yang tidak pernah jemu menyokong.

“Semua hal tak datang dengan sendiri. Terima kasih untuk semua. Terima kasih Spotify, syarikat rakaman, pendengar muzik saya, peminat saya dan semua yang membesar dengan lagu-lagu saya,” katanya yang popular dengan lagu Siapa Tak Mahu dan Aku Bidadari Syurgamu.

Menerusi rekod dikeluarkan Spotify, Siti mendapat penstriman lebih 30.7 juta, lebih 2.3 juta pendengar dan lagunya didengari di 152 negara.

Untuk kategori artis tempatan, Yonnyboii berada di tempat kedua diikuti Naim Daniel, Hujan, Haqiem Rusli, Faizal Tahir, K-Clique, Unic, Aina Abdul dan Search.

Selain mengungguli kategori itu, Siti turut tersenarai di tempat ke-10 untuk kategori Artis Wanita Top di Malaysia di belakang Taylor Swift, Ariana Grande, Olivia Rodrigo, Doja Cat, Billie Eilish, Dua Lipa, IU, Halsey, dan Adele.

Selain itu, untuk kategori Artis Paling Tinggi Penstriman Malaysia secara keseluruhan, kumpulan BTS terus kukuh di tangga teratas diikuti Justin Bieber, Taylor Swift, Ariana Grande dan Olivia Rodrigo.- WILAYAHKU

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )