“Suami hadap glamor? Apa salahnya sesekali masuk TV” – Ayu Damit

“Suami hadap glamor? Apa salahnya sesekali masuk TV” – Ayu Damit

BIASALAH artis popular. Apa yang dilakukan ada saja tidak kena di mata netizen.

Terbaru, penyanyi dan usahawan Ayu Damit tidak pernah melenting apabila ada pihak yang kurang senang apabila suaminya, Syed Fauzi Syed Baharuddin kerap mengikutinya ke mana-mana program seni hiburan kebelakangan ini.

Perkara itu sekali gus menyebabkan ada cakap-cakap mendakwa suaminya cuba ‘menempel’ isteri demi glamor.

Ayu berkata, apa yang dilakukan hanyalah demi mencari rezeki dan tidak pernah terlintas untuk berbuat demikian.

“Tak adalah sampai nak tagih populariti pun. Setakat ini, baru dua kali suami muncul di kaca televisyen. Pertama menerusi satu ‘game show’ dan terbaru untuk sebuah program masakan.

“Mana ada hadap glamor pun? Kalau nak, sudah lama buat tapi kami percaya kepada rezeki. Jika kena pada masa dan kesesusaian, saya tak nampak sebab untuk tolak peluang,” katanya.

Dalam pada itu, Ayu akui suaminya yang lebih mesra disapa Poji.seorang pemalu dan mereka akan berbincang terlebih dulu sebelum bersetuju shooting bersama.

“Dulu suami jarang ke depan sebab biarlah dia fokus dengan tanaman cili dan fertigasi yang diusahakan.

“Sebelum ini, suami memang pemalu berada hadapan lensa kamera. Tapi mungkin kerana kerap menemani saya jika berkelapangan sebelum ini menyebabkan pendedahan itu diterimanya sedikit demi sedikit.

“Kami pun memang sama-sama cari rezeki, dari awal kahwin sampailah sekarang. Jadi apalah salah jika sesekali dia pun terlibat dalam skop kerja saya pula. Cuma, biarlah berpada-pada.

“Kami muncul berdua di kaca TV pun menerusi program berkonsepkan famili. Saya akan bertanya suami dahulu, mahu ‘masuk TV’ atau tidak. Perlu berbincang terlebih dulu dan minta izinya,” kata Ayu.

Terdahulu, Ayu ditemui pada majlis Hi-Tea dan Pelancaran Produk Baharu Figura International di Flamingo by The Lake, Kuala Lumpur pada Ahad.

Pada majlis itu, syarikat tersebut melancarkan dua produk kesihatan iaitu Figura dan Figura Coffe Latte.

“Untuk pelancaran ini, semua sudah maklum dengan keberkesanan produknya. Saya mengenali rapat Ketua Pegawai Eksekutif, Mohd. Hafiz Mohd. Khalid dan sudah mencubanya sebelum ia dilancarkan lagi.

“Jadi saya hadir untuk beri sokongan. Tumpang gembira tengok rakan-rakan berjaya, insyaAllah,” katanya lagi. – WILAYAHKU

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )