ExxonMobil temu bual lebih 230 calon di Karnival Kerjaya Keluarga Malaysia
LEBIH 300 pekerjaan berkemahiran dalam bidang kejuruteraan dan teknologi maklumat ditawarkan di ExxonMobil.

ExxonMobil temu bual lebih 230 calon di Karnival Kerjaya Keluarga Malaysia

SYARIKAT minyak, ExxonMobil telah menemu bual lebih 230 calon di Karnival Kerjaya Keluarga Malaysia.

Pengurus Besar Hal Ehwal Awam dan Kerajaan ExxonMobil, Sukiman Mohamed berkata pihaknya menawarkan lebih 300 pekerjaan mahir dalam bidang kejuruteraan dan teknologi maklumat pada tahun 2022.

“Kami amat mengalu-alukan bakat baharu untuk menyertai kami sebagai sebahagian dari keluarga ExxonMobil dengan memulakan kerjaya bersama kami,” katanya.

Tambahnya, ExxonMobil telah beroperasi di Malaysia selama 128 tahun dan terus melabur dalam membangunkan modal insan di Malaysia untuk menjadi sebahagian daripada tenaga kerja global.

ExxonMobil Malaysia juga merupakan pemenang Anugerah Majikan Graduan Terkemuka Malaysia 100 dan baru-baru ini memenangi anugerah Majikan Siswazah Paling Diutamakan 2022 oleh Graduates’ Choice Award.

Karnival Kerjaya Keluarga Malaysia di 100 Hari Aspirasi Keluarga Malaysia telah berlangsung di Dewan 6, Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC), bermula Khamis lalu sehingga 11 Disember mulai 9 pagi hingga 5 petang.

Di sana, orang ramai juga berpeluang menyertai Bengkel Kerjaya, Kaunseling Kerjaya, Temu Duga Terbuka kepada semua golongan dan lawati pelbagai pempamer dari pelbagai organisasi yang menawarkan peluang pekerjaan. -WILAYAHKU 

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )