Starvendors dibatalkan kerana PKP 3.0, Ifa Raziah pulangkan semula bayaran

Starvendors dibatalkan kerana PKP 3.0, Ifa Raziah pulangkan semula bayaran

SELARAS dengan pengumuman kerajaan berkenaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 yang bermula esok, Starvendors Mega Raya Fest 2021 yang sepatutnya berlangsung pada 7 hingga 9 Mei ini di World Trade Centre (WTC), Kuala Lumpur, adalah dibatalkan.

Ifa Raziah yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Star Vendors Sdn. Bhd., selaku penganjur Starvendors Mega raya Fest 2021, akan memulangkan semula bayaran yang telah dibuat oleh vendor atau penyewa tapak.

Ia melibatkan 300 lebih gerai (booth) disediakan termasuklah 50 booth khas untuk selebriti yang membawa jenama masing-masing.

IFA Raziah bersama para selebriti pada sidang media Starvendors Mega Raya Fest 2021, pada 24 April lalu.

Menerusi sebuah kenyataan kepada pihak media, pihak Ifa tidak dapat meneruskan bazar raya tersebut setelah berbincang dengan pihak berkuasa.

“Terlebih dahulu pihak pengurusan Starvendors Event Sdn. Bhd, ingin memohon maaf kepada semua vendorian, selebriti, tenaga kerja, kontraktor, kru dan semua yang telah bekerjasama menjayakan event kami.

“Pihak kami mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesabaran anda semua kerana sudi menunggu dan memberikan ruang dan kesempatan kepada pihak pengurusan STAR VENDORS / PWTC / MKN untuk berbincang & mencari jalan penyelesaian untuk keputusan pengumuman MCO 3.0 PKP di Wilayah Kuala Lumpur.

“Setelah berbincang dengan pihak PWTC dan pihak berkuasa, dan disokong oleh kenyataan Menteri Wilayah, pihak kami tidak dibenarkan meneruskan Starvendors Mega Raya Fest 2021. Semua acara lain sedang dan akan berlangsung di PWTC, telah dibatalkan.

“Pihak pengurusan Star Vendors dengan rela hati akan memulangkan semula semua bayaran yang telah dibuat kepada akaun Starvendors. Ini sejajar dengan janji Ketua Pegawai Eksekutif, Ifa Raziah di sidang media Star Vendors Raya Mega Fest 2021 pada 24 April 2021 lalu,” katanya yang akan memulakan proses pembayaran balik bermula 7 Mei ini.
Proses bayaran balik akan dibuat dalam tempoh 60 hari waktu bekerja bermula dari tarikh 7hb Mei 2021.

“Untuk segala proses refund, sila hubungi dengan staff yang anda berurusan.

“Allah datangkan ujian supaya kita kuat, Allah tangguhkan sesuatu supaya kita sabar, Allah hilangkan sesuatu supaya kita redha, ada hikmahNya. Doa yang baik-baik, Insyallah yang datang semua yang baik-baik.

“Akhir kata pihak pengurusan Starvendors Event Sdn. Bhd  mengucapkan selamat Hari raya, maaf zahir dan batin . Jumpa kami pada event akan datang,”katanya lagi.

Antara selebriti yang sepatutnya mengambil bahagian dalam festival ini ialah Datuk AC Mizal, Datuk Seri Vida, Cik B, Rozita Che Wan, Awal Ashaari, Scha Al Yahya, Erra Fazira, Rabbani, Zulin Aziz, Syamel, Ernie Zakri, Zoey Rahman, Zizi Kirana, Nana Mahazan dan ramai lagi. – WILAYAHKU

 

CATEGORIES