Album Marhaba, titik peluh dan air mata Hafiz Hamidun

Album Marhaba, titik peluh dan air mata Hafiz Hamidun

PENYANYI, komposer dan penerbit album terkenal, Hafiz Hamidun mengaku bukan mudah untuk dirinya menyiapkan album selawat Islam moden baharu berjudul Marhaba.

Album ini adalah susulan dari siri album Zikir Terapi dan telah dilancarkan pada 1 Januari 2020.

Serentak dengan pengumuman album, menandakan pra-pesanan untuk album fizikal boleh dibuat secara eksklusif melalui Shopee.

Sebanyak 3000 set kotak yang mengandungi salinan album fizikal telah dijual untuk pra-pesanan sejak 12 Disember 2020.

Apa yang menarik, Hafiz merakamkan sebahagian besar album Marhaba di Istanbul, Turki, dan di studionya di Petaling Jaya, Selangor, Malaysia, bersama pemuzik dan jurutera yang sangat berbakat dari Turki, Mesir, Amerika Syarikat, Indonesia, dan Australia.

“Sejak 2015, saya menghabiskan lebih dari lima tahun berulang-alik dari Malaysia ke Turki, Mesir, dan Indonesia untuk menyempurnakan produksi album ini. 

“Perjalanan itu sungguh hebat, kerana saya mendapat peluang untuk bekerja dengan beberapa pemuzik dan jurutera terbaik di dunia. 

“Saya bangga untuk mengakui projek ini sebagai projek muzik terbesar yang pernah saya ada, dan saya harap ia akan dikenali sebagai karya terbaik dari saya,” kata Hafiz.

Hafiz berkata, dia sentiasa memastikan karya atau album yang dihasilkan berada dalam tahap terbaik. 

“Semasa menghasilkan album ini, saya selalu mengingatkan diri saya seperti ini adalah album terakhir dari saya. 

“Dengan berbuat demikian, saya memberikan cabaran kepada diri saya untuk menjadikan album ini sebaik mungkin. 

“Saya tahu album ini mungkin tidak sempurna, tetapi satu perkara yang pasti ia adalah hasil dari titik peluh, darah dan air mata saya dalam pembikinan album ini,” katanya yang baru-baru ini dinobatkan sebagai salah seorang daripada 500 orang muslim paling berpengaruh di dunia.

Album Marhaba mengandungi 13 trek seperti “Ya Imam Ar-Rusli,” “Ahmad Ya Habibi”, “Khairal Bariyyah”, dan banyak lagi. 

12 muzik video dilancarkan sepanjang 2021 bermula Januari ini.

Evolusi Hafiz Hamidun tidak kurang hebatnya. Setelah menjadi ahli kumpulan nasyid UNIC, dia menjadi artis solo dengan rentetan pelancaran ikonik, produser dan komposer pemenang anugerah, dan pengusaha muzik dengan jejak antarabangsa.

Perniagaan yang berminat untuk bekerjasama atau peluang media boleh mengetahui lebih lanjut di laman web Hafiz di https://hafizhamidun.com. – WILAYAHKU

 

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )