The Food Purveyor lancar cawangan ke-30 di BSC
GEOFF (tiga kiri) memaklumkan kepelbagaian produk yang dijual di BSC Fine Foods kepada Pengerusi Eksekutif Kumpulan Bandar Raya Developments Berhad (BRDB), Datuk Seri Akbar Khan.

The Food Purveyor lancar cawangan ke-30 di BSC

PENERAJU rangkaian operasi pasaraya premium, The Food Purveyor (TFP) dengan rasminya melancarkan cawangan pasaraya ke-30 di Bangsar Shopping Centre (BSC), Kuala Lumpur, hari ini.

Selain menawarkan pelbagai pilihan barangan keperluan asas dan harian, pasaraya yang dikenali sebagai BSC Fine Foods turut menyediakan kebun sayuran yang dikenali vegetory di samping pelbagai jenis bahan sejuk beku, makanan laut dan keju.

Berkonsepkan beli-belah dan menjamu selera di bawah satu bumbung, pengunjung yang datang juga boleh menikmati suasana nyaman serta menyenangkan sambil menikmati hidangan di ruangan luarnya yang bertemakan terbuka dan alam semulajadi.

GEOFF

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif TFP, Geoff King, pihaknya mahu menampilkan kelainan dan memberi pengalaman pembelian yang mengujakan kepada pelanggan.

“Membeli barangan runcit tidak perlu terasa seperti satu beban tugasan kerana ia adalah keperluan hidup. Maka dengan konsep yang diperkenalkan ini, pelanggan pasti akan merasa gembira.

“Ini kerana, BSC Fine Foods bukan hanya sebuah pasaraya, ia merupakan pengalaman makanan dengan pemilihan produk, barangan runcit serta daging dan ikan segar yang dipilih dengan teliti,” katanya.

Katanya lagi, TFP juga merupakan satu-satunya pengedar produk Waitrose & Partners yang menawarkan pilihan organik dengan pengiktirafan di samping mempunyai waran diraja.

Ujarnya, BSC Fine Foods turut menyediakan pilihan produk Waitrose & Partners yang terkini dan terluas di Malaysia.

Dalam pada itu, beliau menambah, lokasi baharu itu turut menyokong usaha-usaha mempromosikan kelestarian dengan menghentikan penjualan atau pemberian beg plastik sekali guna di kaunter bayaran sejak 1 Jun lalu.

“Inisiatif sifar plastik ini merupakan sebahagian daripada matlamat utama kelestarian alam sekitar TFP iaitu ‘Bebas Plastik Menjelang 2023’ yang bertujuan menamatkan penggunaan plastik sekali guna dalam operasi perniagaan,” jelasnya.

BSC Fine Foods dibuka pada setiap hari berdasarkan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan dan menawarkan diskaun sebanyak RM30 dengan pembelian minima RM300 dari 11 November hingga 14 November ini, maklumat lanjut boleh layari http://bscfinefoods.com. – WILAYAHKU

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )