Rozman letak jawatan Pengerusi Majlis Penasihat Perbadanan Labuan
DATUK ROZMAN ISLI

Rozman letak jawatan Pengerusi Majlis Penasihat Perbadanan Labuan

LABUAN – Ahli Parlimen Labuan, Datuk Rozman Isli mengumumkan peletakan jawatannya sebagai Pengerusi Majlis Penasihat Perbadanan Labuan (PL) berkuat kuasa serta-merta.

Beliau berkata, empat lagi turut meletak jawatan Ahli Majlis Penasihat PL ialah Ketua Cabang PKR Labuan, Simsudin Sidek yang juga Ketua Penerangan PKR; Naib Ketua Parti Warisan Sabah (Warisan) Labuan, Noor Halim Zaini, Setiausaha DAP Labuan, Wong Kwan Kit dan ahli Amanah Labuan, Dr. Ramli Tahir.

Rozman yang juga Ketua Bahagian Warisan Labuan berkata, peletakan jawatan mereka itu susulan perubahan tampuk kepimpinan di peringkat Persekutuan.

“Peletakan jawatan kami adalah berdasarkan barisan kepimpinan tertinggi di peringkat Labuan bagi parti-parti politik sekarang sudah berada di blok pembangkang.

“Perjawatan dalam majlis penasihat ini tidak terlibat dalam operasi pentadbiran, dengan itu, ia (peletakan jawatan) tidak mengganggu secara mengejut perkhidmatan dan pentadbiran kerajaan kepada rakyat.

“Oleh itu, kami berpendapat, Ahli-ahli Majlis Penasihat PL perlu diisi oleh wakil-wakil daripada blok komponen parti pemerintah,” katanya dalam sidang akhbar semalam. – WILAYAHKU

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )