Belia diseru manfaat bantuan diterima
Mohd Norizal menerima replika cek johan Anugerah Perdana Belia yang disampaikan oleh Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Jalaluddin Alias (tiga dari kiri).

Belia diseru manfaat bantuan diterima

GOLONGAN belia diseru agar sentiasa memanfaatkan pelbagai bantuan yang disalurkan dan menjadi tulang belakang dalam membantu kerajaan dalam membangunkan ekonomi negara.

Menurut Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Jalaluddin Alias, pelbagai bantuan telah disalurkan oleh kerajaan dan ianya harus digunakan dengan sebaiknya untuk bangkit semula selepas pandemik COVID-19.

Selain itu, katanya, golongan belia perlu mempunyai semangat dalam menentukan hala tuju kepimpinan masa depan negara.

“Dengan semangat yang ditunjukkan oleh belia ianya menunjukkan bahawa golongan belia bersedia menjadi sebahagian daripada anggota pentadbir dalam kerajaan.

“Saya percaya bahawa golongan belia mampu menjadi pemimpin negara pada masa akan datang,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Sambutan Hari Belia Negara 2021 (HBN) peringkat Labuan, di sini pada Sabtu lalu.

Hadir sama, Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Wilayah Persekutuan Datuk Roslan Che Daud, Ahli Dewan Negara merangkap Pengerusi Majlis Penasihat Perbadanan Labuan Senator Datuk Bashir Alias, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Labuan Rithuan Mohd Ismail, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan (JBS) Labuan Mohammad Syahffie Japril.

Dalam majlis itu, Jalaluddin turut menyampaikan Anugerah Perdana Belia Negara kategori Individu lelaki dan wanita 2021 peringkat Labuan yang dimenangi oleh Mohd Norizal Md. Jumat dari Persatuan Belia dari Pertubuhan Kelab Belia Anak Layangan (Kebal) dan Emiziliana Kamil dari Kelab Belia Inspirasi Pulau Labuan.

Masing-masing dinobat sebagai johan menerima hadiah RM3,000 berserta sijil penghargaan. -WILAYAHKU

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )