134 sekolah terima sumbangan kasut sekolah Abaro

134 sekolah terima sumbangan kasut sekolah Abaro

Oleh AZLAN ZAMBRY
[email protected]

KUALA LUMPUR – Syarikat pengeluar kasut, Resta Enterprise Sdn. Bhd. menyampaikan sumbangan kasut sekolah kepada 134 buah sekolah seluruh Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Pengarah Urusannya, Bill Siah Eng Fong berkata, program tersebut dilaksanakan untuk membantu masyarakat dan kanak-kanak daripada keluarga berpendapatan rendah (B40).

“Menyedari keadaan warga kota yang berpendapatan rendah terpaksa mengeluarkan perbelanjaan yang tinggi untuk menyediakan keperluan persekolahan, jadi kami mengambil peluang untuk menggalakkan orang ramai menyertai kempen pendermaan kasut sekolah seperti ini.

“Selain memupuk orang ramai melakukan aktiviti kebajikan sosial, tindakan ini dilakukan bagi menggelakkan pembaziran kerana kami memberikan kasut sekolah berwarna putih yang masih boleh digunakan untuk sesi persekolahan pada tahun hadapan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Program Jom Ke Sekolah bersama Abaro di Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JPWPKL) di sini hari ini.

Hadir sama Pengarah JPWPKL, Maznah Abu Bakar dan Yang Dipertua Majlis Guru Besar Kuala Lumpur, Roslan Jais. – WILAYAHKU

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )