Tongkat Ali hanya untuk seks? Ini jawab Fahrin

Tongkat Ali hanya untuk seks? Ini jawab Fahrin

TIDAK dinafikan, Tongkat Ali memang banyak kelebihannya. Disebabkan itulah pelbagai jenis makanan tambahan atau suplemen dihasilkan berasaskan tumbuhan tersebut.

Namun, apabila menyentuh tentang Tongkat Ali, ramai yang menganggap herba ini mampu meningkatkan kemampuan seksual lelaki.

Bagi pelakon dan pengacara popular, Fahrin Ahmad, tanggapan tersebut perlu diubah kerana khasiat Tongkat Ali bukanlah bertujuan untuk seks semata-mata.

“Tongkat Ali bukan sejenis tumbuhan yang hanya dikhususkan khasiatnya untuk lelaki dan seks sahaja. Malah, khasiat Tongkat Ali juga baik untuk tenaga buat mereka yang belum berkahwin.

“Kita sedar banyak suplemen di pasaran pada hari ini. Apa yang penting, kita perlu bijak memilih produk yang tepat dan melalui ujian klinikal,” katanya yang turut mengamalkan suplemen berasaskan Tongkat Ali iaitu Nu-Prep untuk kesihatan dalamannya.

Fahrin ketika menjadi hos forum digital tertajuk Senior #TerusAktif Berpandukan Sains anjuran Nu-Prep.

Fahrin berkata demikian ketika menjadi hos forum digital tertajuk Senior #TerusAktif Berpandukan Sains anjuran Nu-Prep, sebuah jenama suplemen di bawah Biotropics Malaysia Berhad (BMB) bersempena dengan Hari Warga Emas Sedunia baru-baru ini.
Seluruh masyarakat dunia meraikan hari bermakna ini pada 21 Ogos setiap tahun.

Panel lain yang terlibat adalah Pakar Perubatan Keluarga Fakulti Perubatan & Felo H-Care, Prof Madya Dr. Noorlaili, Pakar Gaya Hidup Sihat, Dr. Norman Norawi dan dramatis, Esma Daniel yang turut membuat perkongsian tentang pengalamannya mengamalkan kehidupan yang terus aktif di usia yang telah pun mencecah 50 tahun.

PELAKON Isma Daniel dan panel-panel lain turut terlibat dalam forum digital tertajuk Senior #TerusAktif Berpandukan Sains anjuran Nu-Prep

Sementara itu, Penolong Pengurus BMB, Noorsyarida Mohd Sapiai berkata, Nu-Prep telah mengambil inisiatif untuk melancarkan kempen #TerusAktif dengan hasrat untuk menggalakkan warga emas di Malaysia untuk terus aktif dan cergas di usia tua.

Justeru, kata beliau, forum itu telah membincangkan tentang isu-isu yang sering dialami oleh warga emas, punca masalah yang dialami dan juga bagaimana kita boleh menyelesaikan atau mengurangkan risiko masalah tersebut.

“Nu-Prep mempunyai pelbagai rangkaian produk seperti Nu-Prep Lelaki dan Nu-Prep Wanita yang membantu untuk mengekal dan menambah tenaga di dalam badan

“Selain mencapai objektif yang sedia ada, kempen oleh Nu-Prep ini juga berhasrat untuk memberi kesedaran kepada warga emas di Malaysia untuk melakukan pengesanan awal bagi mengelakkan penyakit-penyakit yang kerap dialami di usia emas,” jelasnya.

Orang ramai yang ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut, boleh melayari www.nuprep.com.my atau laman Facebook Nu-Prep Malaysia. – WILAYAHKU

 

 

CATEGORIES