Konsert virtual tanda cinta Siti Nordiana buat peminat

Konsert virtual tanda cinta Siti Nordiana buat peminat

ISTIMEWA buat peminat setia, penyanyi popular Siti Nordiana bakal muncul dengan Konsert Virtual Siti Nordiana & Fans pada 25 Disember ini (esok) pukul 9 malam di Facebook Page Siti Nordiana.

Siti Nordiana, 36, atau lebih mesra disapa Nana berkata, konsert secara percuma itu diadakan bagi mengubat rindu peminat yang sudah lama tidak menyaksikan persembahannya secara langsung.

“Saya buat konsert ini untuk berterima kasih kepada peminat yang sudah mengundi saya selama ini. 

“Dalam erti kata lain, ini lebih kepada konsert terima kasih dan tanda kasih sayang pada mereka. Ia percuma saja dan boleh klik di Facebook Page Siti Nordiana.

“Tambahan pula, sejak pelaksaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) tidak ada persembahan dibenarkan dan membabitkan penonton, jadi mereka tidak lagi berpeluang datang menonton dan memberikan sokongan. 

“Disebabkan itu, saya ambil keputusan untuk buat konsert ini. Walaupun ia diadakan secara normal baharu, sekurang-kurangnya saya dapat menghiburkan mereka secara langsung dalam tempoh yang agak panjang. Kiranya ini hadiah saya buat mereka dan dapat juga mengubat rindu,” katanya.

Bagi pelantun lagu Angkara ini, apa yang dititikberatkan adalah kepuasan para peminat setelah menonton konsertnya nanti.

“Saya nak puaskan hati semua peminat, tapi saya tahu tak boleh. Tapi saya harap dapat keluarkan lagu yang menarik, bagus dan beri kesan pada mereka.

“Jadi, apabila mereka terus bersama saya, saya sangat hargai sehingga sanggup habis duit untuk mengundi dan menyokong setiap produk dihasilkan. Hubungan ini yang sangat ‘best’ dengan peminat. 

“Paling penting mereka sangat faham saya dan tidak pernah halang saya. Kalau saya buat salah sekali pun, mereka tak akan hentam dan kritik secara terbuka, tapi mereka akan mesej peribadi di DM dan tegur secara baik. Tidak ada sampai tahap nak hina malah jauh sekali nak mengongkong saya,” katanya.

SITI Nordiana bakal menjayakan konsert virtual pada malam esok demi para peminat tersayang

Berkongsi mengenai konsert itu, Nana berkata dia bakal menyanyikan 10 lagu dengan diiringi ‘live band’ dan turut menampilkan seorang penyanyi lelaki untuk berduet.

“Konsert ini dijalankan di sebuah studio dan diberikan sedikit sentuhan hiasan. Walaupun tanpa penonton dan secara dalam talian, tapi saya mahu konsert ini dibuat secara ‘proper’ sekali gus memberikan ‘feel’ sebenar menyaksikan konsert.

“Dalam masa sama, persembahan saya diiringi band. Insya Allah, saya akan menyanyikan 10 lagu yang kebanyakannya lagu lama saya. Saya mahu mengembalikan semula memori lama dari awal kemunculan sehingga sekarang. 

“Tidak ketinggalan, saya akan berduet dengan penyanyi lelaki untuk menyanyi secara medley lagu-lagu duet saya bersama Allahyarham Achik. Siapa penyanyi berkenaan, kena tunggu dan saksikan konsert saya ini,” katanya.

Konsert istimewa itu juga turut ditayangkan di saluran YouTube Seventeen Eleven Music selepas sesi secara langsung itu berakhir. – WILAYAHKU

 

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )