HOMEVEST tersenarai dalam Malaysia Book of Records

HOMEVEST tersenarai dalam Malaysia Book of Records

SYARIKAT pelaburan, pengurusan dan pembangunan hartanah terkenal, HOMEVEST telah tersenarai dalam Malaysia Book of Records selepas diiktiraf sebagai syarikat pertama di Malaysia yang menawarkan Program Pemilikan Rumah untuk Pekerja atau Home Ownership Programme for Employees (H.O.P.E).

Malaysia Book of Records ialah sebuah badan yang mengiktiraf pencipta, pemegang dan pemecah rekod dalam negara.

Lalu, sebagai pemegang rekod, HOMEVEST membezakan dirinya dengan syarikat lain berdasarkan nilai yang mampu dijana semula kepada pelabur.

Sejak dilancarkan pada 2020, HOPE telah menyumbang kepada penambahbaikan program pengekalan bakat di pelbagai syarikat.

Ia juga meningkatkan produktiviti pekerja dan menanam rasa kesetiaan pekerja terhadap majikan sejak program ini diperkenalkan.

“Memahami kesukaran dihadapi majikan dalam mengekalkan pekerja disebabkan oleh kekurangan pengiktirafan dan penghargaan serta faedah syarikat yang mampu ditawarkan, HOPE hadir untuk membantu.

“Ia mampu membantu majikan di Malaysia memperkasakan pekerja mereka untuk memiliki rumah idaman masing-masing. Majikan boleh menggunakan program ini untuk mendorong dan memberi ganjaran kepada pekerja mereka yang layak,” kata Pengarah Urusan Kumpulan HOMEVEST, Datuk KY Lim.

PENASIHAT HOMEVEST, Datuk Wira Muhammad Faizal Zainol, Datuk KY Lim (Pengarah Urusan Kumpulan HOMEVEST), Edwin Yeoh (Perunding Rekod Senior) dan Datuk Marcus Low (Pengarah Eksekutif merangkap Ketua Pegawai Eksekutif HOMEVEST) bersama plak penghargaan Malaysia Book of Records.

Difahamkan faedah program ini setara dengan faedah syarikat yang tersenarai dalam Fortune 500, yang akhirnya mewujudkan suasana pekerjaan yang positif serta bermanfaat.

Sementara itu, serentak pada 15 November lalu berlangsung simbolik majlis penyampaian sijil Malaysia Book of Records di ibu pejabat syarikat itu di Kota Damansara.

Ia diserikan dengan kehadiran Datuk Paduka Maharaja Lela, Istana Negara, Datuk Azuan Effendy, Ketua Eksekutif Skim Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso), Datuk Seri Dr. Mohammed Azman Aziz Mohammed, Penasihat HOMEVEST, Datuk Wira Haji Muhammad Faizal Zainol dan tetamu kehormat lain.

“Kami amat berbesar hati kerana HOPE telah diiktiraf oleh pihak yang penting dan relevan dalam industri sebagai sebuah penyelesaian faedah pekerja yang inovatif di Malaysia.

“Dasar dan visi kami ialah untuk membentuk komuniti ‘smart living’ dengan hubungan yang erat,” kata KY Lim yang baru-baru ini telah dianugerahkan sebagai Top 10 Finalis untuk JCI Creative Young Entrepreneur Award 2021.

DATUK KY Lim (kiri) bersama Datuk Paduka Maharaja Lela, Istana Negara, Datuk Azuan Effendy dan Datuk Marcus Low.

Selain itu, HOMEVEST juga secara rasminya menerima sokongan daripada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan untuk pencapaian ini.

“Bahagian pengurusan hartanah kami dipanggil HOMEVEST Living menawarkan pelbagai perkhidmatan menerusi kepakaran yang ada.

“Ia termasuk untuk menguruskan hartanah mereka selain mewujudkan kualiti gaya hidup moden, dinamik dan berkualiti yang menerapkan nilai positit serta terbaik,” katanya.

DARI kiri Datuk KY Lim, Datuk Wira Muhammad Faizal Zainol, Ketua Eksekutif Perkeso, Datuk Seri Dr Mohammed Azman Aziz Mohammed dan Datuk Marcus Low.

Sementara itu, Pengarah Eksekutif merangkap Ketua Pegawai Eksekutif HOMEVEST Datuk Marcus Low memaklumkan syarikat mereka menjadi pengurusan hartanah yang pertama melancarkan stor rasmi di platform e-dagang, Shopee baru baru ini.

“Ia termasuk menyediakan pelanggan dengan pembelian dalam talian yang mudah, selamat dan pantas,” kata Marcus Low.

Sedikit info, HOMEVEST yang ditubuhkan pada 2016, berkecimpung dalam perniagaan pelaburan hartanah, pengurusan dan pembangunan.

Kami menawarkan nilai pulangan untuk rakan kongsi kami dan menyediakan pemilikan rumah mampu milik untuk pelanggan kami. Tujuan ini memperkasakan kami untuk mencari model perniagaan inovatif serta penyelesaian yang luar biasa bagi menawarkan nilai pulangan terhebat kepada rakan kongsi dan pelanggan kami.

HOMEVEST mempunyai nilai hartanah berjumlah lebih daripada RM328 juta di serata Kuala Lumpur, Selangor dan Johor.

Untuk berita dan maklumat terkini mengenai HOMEVEST, sila ikuti perkembangan kami melalui laman web HOMEVEST: www.homevestglobal.com atau media sosial:

https://www.facebook.com/HomevestGlobal

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 03-6151 8180 atau hantarkan emel ke: [email protected]

Tonton- HOPE- Program pemilikan rumah pekerja yang pertama di Malaysia [penampilan oleh Datuk Rosyam Nor & Dynas Mokhtar] :

https://www.youtube.com/watch?v=rMnbOR1jLxM

 

 

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )