Awie dedah punca suami suka tipu bini

Awie dedah punca suami suka tipu bini

PENYANYI dan penerbit filem, Datuk Awie menjelaskan dalam kehidupan berkeluarga, ada sebab kenapa suami suka tipu bini.

Seorang suami ada alasan tersendiri untuk merahsiakan apa yang tidak sepatutnya diberitahu kepada isteri.

Untuk itu, Awie menerusi syarikat miliknya, Rumah Produksi Merah, telah menghasilkan sebuah filem berjudul 10 Tips Tipu Bini yang kini sedang ditayangkan di Astro First. 

“Ia sebuah kisah komedi yang ringan, tetapi tidak dinafikan ia terjadi setiap hari di dalam kalangan mereka yang telah berkeluarga. Isu seperti ini nampak susah untuk dibincangkan, tetapi inilah hakikat yang terjadi.

“Jadi kita bagi tips bagaimana nak tipu bini dan berjaya. Cuma, jangan salah faham bukan saya yang bagi tetapi ‘Brother Love’,” ujarnya yang percaya banyak nilai positif yang disampaikan dalam bentuk komedi. 

Awie berkata, mesej dalam filem ini sedikit sebanyak boleh membuatkan para isteri mula membuka mata dan sedar akan punca suami suka tipu bini.

“Bagi kaum lelaki pula ia boleh dijadikan sebagai ikhtibar dan kesan jika tiada kejujuran dalam sesebuah hubungan,” ujarnya.

Dalam pada itu, Awie menjelaskan filem yang dihasilkan ini adalah hiburan dan jangan terpengaruh dengan komen-komen tidak membina YouTubers atau vloggers.

“Ada rezeki lepas ni, kita buat yang lain. Mungkin lebih baik daripada sekarang. Kalau ada keuntungan, mesti saya nak buat yang lebih bagus.

“Jadi, saya harap supaya jangan terpengaruh dengan kaki komen yang bukan-bukan ni, YouTubers yang cuba nak menjahanamkan industri dan semangat pembikin filem,” jelasnya lagi.

Sinopis Filem 10 Tips Tipu Bini

Filem ini mengisahkan tentang tiga sahabat baik (Raffi, Kay dan Jepp) yang bekerja sebagai Pengarah Kreatif di sebuah syarikat pengiklanan yang terkenal di Kuala Lumpur bernama Grand Poyo Advertising & Events kepunyaan Datuk Dean. 

Boleh dikatakan mereka merupakan pekerja yang dedikasi dan mempunyai idea-idea menarik dan hebat. Namun begitu perkara sebaliknya, bila mereka berada di rumah, mereka adalah seorang suami yang terlalu takut dengan isteri masing-masing. 

Pun begitu, mereka mempunyai kelab motor berkuasa besar Harley Davidson diberi nama ’Dubuk Liar’. Dan disebabkan mereka bertiga ini boleh dikatakan sedang mengalami masalah ’Krisis Pertengahan Usia” yang sering melanda para suami seangkatan itu, terbit niat untuk melakukan sesuatu tetapi dalam keadaan takut-takut.

Segalanya berubah dengan kehadiran 3 orang gadis ’intern’ (pelatih) yang cantik dan muda bekerja di syarikat mereka. Apakah yang terjadi seterusnya, jangan lupa tonton filem 10 Tips Tipu Bini di saluran Astro First mula 7 Januari 2021. – WILAYAHKU

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )